Cazare

Intr-un cadru unic de exceptie al statiunii Sinaia, la cota 1600 in Muntii Bucegi, departe de agitatia urbana, gasesti cazare la Cabana Stana Tarle.
Mirosul de cetina si rasina, privelistea minunata, aerul curat si linistea intrerupta doar de cantecele pasarilor, te scot in afara timpului si te introduc intr-un cadru de poveste.
Aici, in locul in care timpul nu a stricat nimic, Cabana Stana Tarle isi etalezeaza arhitectura intr-un amestec perfect intre modern si rustic, putand concura cu succes cabanele din Austria, Elvetia sau din alte statiuni europene.
Cabana Stana Tarle din Sinaia este locul perfect pentru un sejur de relaxare petrecut alaturi de cei dragi, in inima Muntilor Bucegi.
Imbinarea de piatra si lemn, de vechi si nou creeaza o atmosfera intima si rafinata.
Cabana Stana Tarle dispune de 12 locuri de cazare distribuite in 3 camere duble si 2 camere triple, un living confortabil cu semineu si o bucatarie complet utilata. Fiecare camera este dotata cu baie proprie.

Camera Varful cu Dor

Exista un varf care poarta un dor?

Varful cu Dor e un varf important din Muntii Bucegi situat la 2030 m care a gazduit in 1946 prima editie a Concursurilor balcanice la schi. De ce aceasta denumire ? „Iata dorul, stand pe un varf, unde pietre ciudate formeaza, zice Nicolae Densusianu, un altar ciclopic. Un dor mai tare decat moartea, un dor vesnic, incremenit in piatra. Poate sufletul strabunilor care geme, uitat, poate dorul de vremurile cand zeii umblau cu talpile goale pe pajistile Bucegilor”.

Camera Valea Dorului

De unde pana unde o astfel de denumire?

Valea Izvorul Dorului isi are obarsia sub varful Baba Mare si practic imparte platoul Bucegilor in doua bucati. Este o vale frumoasa, o parte a Bucegilor mai putin umblata. Valea Dorului, care isi trage numele de aici, este mai cunoscuta iubitorilor sporturilor de iarna si denumeste 2 partii de dificultate medie din domeniul schiabil Sinaia: Valea Dorului 1 si Valea Dorului 2, cu o lungime de 775 m, respectiv 804 m, ambele cu panta medie de 29%.

Camera Valea cu Brazi

Valea cu Brazi? Cam umbra, nu?

Valea cu Brazi este o vale spectaculoasa plina de conifere pe deasupra careia trec instalatiile de transport pe cablu spre Cota 2000. Valea cu Brazi este, de fapt, continuarea Vaii Carp, cea care da numele celei mai cunoscute si mai dificile partii de schi din Romania si se continua, sub cota 1400, cu Valea Sfanta Ana.

Camera Valea Soarelui

Oare de ce Valea Soarelui?

Valea Soarelui denumeste alte 2 partii, una de dificultate medie si una usoara, din domeniul schiabil Sinaia: Valea Soarelui 1 (1190 m lungime si 214 m diferenta de nivel) si Valea Soarelui 2 (1200 m lungime si 200 m diferenta de nivel). Este o placere sa schiezi pe aceste partii datorita faptului ca aici soarele te insoteste de-a lungul intregii zile de schi.

Camera Varful Omu’

De ce am ales aceasta denumire?

Varful Omu’, cel mai inalt varf al Muntilor Bucegi se inalta la 2505 m deasupra marii. „Un munte care se numeste Omul! Este oare muntele atat de mic sau fost-au omul atat de mare, de s-a numit muntele dupa dansul? Ce a fost oare omul acela? Fost-a el un erou mare, care s-a batut in batalie? Fost-a el un pustnic, care traia in locuri salbatice? Fost-a el un hot mare al carui nume nimeni nu indraznea sa-l pronunte? Fost-a el un imparat, de care se cutremurau imparatiile?” Asa isi incepea Carmen Sylva, regina indragostita de Bucegi, legenda despre Muntele Omu. Un nume ciudat, pentru cel mai inalt varf din Bucegi, un nume abstract si tulburator. Unii spun ca o data pe an, la asfintit de noiembrie, una din stancile din apropierea varfului isi lasa umbra pe platou. Profilul stancii deseneaza o imagine umana, care i-a dat numele „Omul”. Altii spun ca e mai mult de atat. Ca pe Varful Omu a existat, in vremea dacilor, un altar inchinat unui mare zeu, poate lui Saturn, zeul timpului, cunoscut la noi sub numele de Zamolxe”.